Publicat la: 09.06.2020. 18:20 / 419 views

ATENȚIE LA CĂPUȘE! AU APĂRUT PRIMELE CAZURI

Odată cu încălzirea vremii, au început să apară la camera de gardă a Unității de Primiri Urgențe și primele cazuri de ciupituri de căpușe. Numărul pacienților a ajuns la cifra 8 într-o zi, astfel că medicii ne atrag atenția să evităm zonele cu multă verdeață și să ne protejăm corespunzător.

capusaVremea deosebit de caldă a permis reapariția căpușelor în zonele cu vegetație abundentă, iar în ultimele zile a crescut numărul pacienților care s-au prezentat la camera de gardă a Unității de Primiri Urgențe cu înțepături de căpușe.

Medicii specialiști atrag atenția buzoienilor să evite zonele cu vegetație abundentă dar să se și protejeze atunci când merg în parcuri sau în alte locuri cunoscute ca favorizante pentru astfel de insecte.

Căpușele sunt un excelent vector de a transmite boli. Sunt pe locul doi după țânțari ca modalitate de transmitere de boli infecțioase sau toxice la oameni. Durata de viață a căpușelor este de 2 ani și gradul mai mare de contagiozitate este primavara spre vară. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!