Publicat la: 06.12.2016. 18:55 / 1.000 views

APEL PENTRU VACCINARE. PE 20 DECEMBRIE SE DA STARTUL CAMPANIEI

Având în vedere numărul mare de cazuri de rujeolă înregistrate la nivel naţional, medicii epidemiologi au început să ia măsuri. Din 20 decembrie, la nivelul judeţului Buzău, se va demara campania de vaccinare rubeolă – oreion – rujeolă pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani. În acest sens, medicii epidemiologi au lansat un apel către toţi părinţii pentru a-şi vaccina copiii împotriva acestor boli care pot fi fatale.

vaccinDirecţia de Sănătate Publică a organizat ample acţiuni de informare a medicilor de familie, a asistenţilor medicali şi a mediatorilor sanitari cu privire la campania de vaccinare împotriva rujeolei ce va fi demarată din 20 decembrie. În aceste zile se face catagrafierea pentru a se şti cu exactitate numărul de copii restanţieri, iar DSP va pune la dispoziţie numărul de doze de vaccin necesare.

Cu această ocazie, medicii epidemiologi au lansat un apel către părinţi pentru a-i determina să fie de acord cu vaccinarea micuţilor împotriva acestor boli care pot fi fatale.

Probleme mari cu vaccinarea copiilor, în Buzău, se înregistrează în comunităţile rrome, atât din municipiu, cât şi din judeţ. Până la acest moment, au fost confirmate 5 cazuri de rujeolă, însă medicii avertizează că pot oricând apărea noi cazuri. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!