Publicat la: 20.09.2019. 17:10 / 1.163 views

AJUTOR PENTRU APICULTORI. ACEŞTIA VOR PUTEA PRIMI 20 DE LEI PENTRU FIECARE FAMILIE DE ALBINE

Guvernul a acordat pentru anul acesta un ajutor de minimis crescătorilor de albine. Deoarece vremea nu a fost prielnică în perioadele de cules, producţia de miere nu a fost cea scontată şi apicultorii au avut pierderi substanţiale. Pentru fiecare dintre familiile de albine pe care le deţin, aceştia vor putea primi 20 de lei, dacă vor depune cererile până la 31 octombrie 2019.

toamna 1Nici anul acesta nu a fost unul prea bun pentru apicultura României.

Mai ales ploile frecvente din primăvară au contribuit la un cules insuficient al albinelor, care nu au putut părăsi stupii.

Din acest motiv, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a instituit zilele trecute un ajutor financiar pentru apicultori, prin ordin de Guvern

Pentru fiecare familie de albine aflată în posesia lor. Apicultorii vor putea primi un mic ajutor financiar, cu condiţia de a îndeplini formalităţile solicitate, în termenul de timp stabilit.

Creşterea albinelor este un sector extrem de important pentru agricultura românească iar ţara noastră se află în topul producătorilor de miere din lume.

Dacă la integrarea în Uniunea Europeană România declara 874 de mii de familii de albine, în prezent numărul acestora a crescut la peste 1 milion opt sute de mii de stupi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!