Publicat la: 27.04.2018. 18:28 / 1.744 views

ZIUA VETERANILOR. SĂRBĂTOAREA SUPRAVIEŢUITORILOR DE RĂZBOI

La 29 aprilie, în fiecare an, românii sărbătoresc Ziua Veteranilor de Război. Titlul de „veteran de război” a fost instituit de Regele Carol I la 29 aprilie 1902 în onoarea combatanţilor glorioşi din Războiul de Independenţă. Din anul 2007, această zi a devenit oficial Ziua Veteranilor de Război. Şi Buzăul şi-a sărbătorit astăzi veteranii.

veterani 2Reprezentanţii autorităţilor locale, ai unităţilor militare din garnizoană, asociaţiilor neguvernamentale şi ai partidelor politice au fost astăzi prezenţi la Monumentul Eroilor Neamului, alături de veteranii de război.

După ceremonia religioasă, li s-a reamintit tuturor celor prezenţi că militarii români din toate timpurile sunt demni de respect şi că merită să dăinuiască veşnic în memoria colectivă

Veteranii, rezerviştii, oficialităţile şi militarii de astăzi au depus coroane la Monumentul Eroilor Neamului, în semn de pioasă amintire şi de cinstire pentru toţi cei care şi-au jertfit viaţa pentru neamul românesc.

Veteranii de război, din ce în ce mai puţini din an în an, şi-au amintit cu mândrie de anii de război în care şi-au apărat patria, dar şi cu durere pentru camarazii lor care au plecat dintre noi.

Veteranii de război au primit diplome, flori şi tricolorul românesc de la reprezentanţii autorităţilor locale, în semn de preţuire  şi de recunoştinţă veşnică.

Ziua Veteranilor este o sărbătoare specială, când buzoienii îi omagiază pe venerabilii ostaşi care au luptat pentru patrie în marile războaie mondiale şi îşi arată recunoştinţa pentru că au stat pavăză ţării.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea militarilor din garnizoană. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!