Publicat la: 01.12.2017. 19:30 / 1.038 views

ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR. MII DE BUZOIENI, PREZENŢI LA PREFECTURĂ

Manifestările organizate de autorităţile locale de Ziua Naţională a României au strâns astăzi buzoienii pe platoul din faţa Prefecturii şi pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Mii de steguleţe şi de cocarde tricolore au fost dăruite trecătorilor, care le-au purtat cu mândrie. Manifestarea oficială s-a încheiat cu o paradă militară, din care, anul acesta, a lipsit tehnica de luptă.      

ziua nationala 1   ziua nationala 2

Autorităţile locale, împreună cu militarii din Garnizoana Buzău şi cu cadrele Ministerului de Interne au organizat astăzi sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Mii de buzoieni s-au adunat pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului, purtând cocarde în piept şi steguleţe tricolore. Ceremonia oficială a fost deschisă de prefectul judeţului şi de comandantul Garnizoanei Buzău, care au salutat drapelul de luptă şi garda militară.

După ceremonialul religios, oficiat de trei preoţi, Instituţia Prefectului, Primăria Municipiului, Consiliul Judeţean şi Garnizoana Buzău au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului. Reprezentanţii oficialităţilor locale au rostit apoi scurte alocuţiuni dedicate celei mai importante sărbători a românilor de pretutindeni. Buzoianul  Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a dat citire mesajului primului ministru, Mihai Tudose. Autoritatile locale au transmis mesaje de apreciere pentru buzoieni, pe care i-au îndemnat să-şi iubească ţara cu devotament.

Buzoienii prezenti au urmărit cu interes şi cu admiraţie o demonstraţie de măiestrie în mânuirea armamentului a militarilor din plutonul Drill Team din Batalionul 47 de Comunicaţii şi Informatică din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Ceremonia oficială dedicată Zilei Naţionale a României şi Marii Uniri s-a încheiat cu defilarea trupelor militare şi ale Ministerului de Interne care, în acest an, nu a beneficiat şi de aportul tehnicii de luptă.

Anul acesta am sărbătorit din nou  Ziua Naţională dar şi 99 de ani de la Marea Unire şi mulţi dintre noi am arborat drapelul pe casă şi am purtat cele trei culori pe rever sau în suflet. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!