Publicat la: 14.06.2017. 18:42 / 1.014 views

ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE. APROAPE 100 DE DONATORI LA CENTRUL DE TRANSFUZIE

Zilnic, zeci de buzoieni donează sânge. Mulţi dintre ei merg de ani buni la Centrul de Transfuzie. Deşi stocurile de la Buzău pot asigura necesarul pentru unităţile din judeţ, cerinţa este foarte mare din partea spitalelor din Capitală. Astăzi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, numărul celor care au ajuns la Centrul de Transfuzie a fost mai mare faţă de o zi obişnuită.

donatori 1Dacă într-o zi obişnuită se înregistrează aproape 60 de prezentări, astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină numărul donatorilor a ajuns la aproape 100.

Specialiştii spun că din cantitatea de sânge donată se pot extrage elemente ce pot salva vieţile a trei pacienţi. De asemenea, există beneficii şi pentru sănătatea celui care donează.

De multe ori, buzoienii s-au dovedit a fi săritori atunci când a fost vorba despre campanii umanitare de donare, Centrul de Transfuzie din Buzău având frecvent în atenţie situaţii în care, pentru un anumit pacient, au fost necesare cantităţi mai mari de sânge. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!