Publicat la: 09.05.2018. 18:27 / 692 views

ZIUA INDEPENDENŢEI. 9 MAI, O ZI CU TREI SĂRBĂTORI

Ziua de 9 mai are o triplă semnificaţie pentru românii de pretutindeni. Este ziua în care România şi-a câştigat independenţa de stat, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial şi Ziua Europei. Buzoienii au participat astăzi la ceremoniile organizate cu acest prilej, la Monumentul Eroilor Neamului.      

independenta 2Militarii activi din Garnizoana Buzău, rezerviştii, militarii în retragere, veteranii de război dar şi reprezentanţi ai instituţiilor buzoiene şi locuitorii municipiului au participat astăzi la ceremoniile închinate unei triple sărbători.

Românii sărbătoresc pe 9 mai Proclamarea Independenţei de stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial şi Ziua Europei.

După intonarea imnului de stat şi prezentarea onorului de către militarii din gardă, a avut loc un tedeum de pomenire a eroilor căzuţi în luptele pentru apărarea patriei.

Oficialităţile Buzăului au marcat evenimentul prin discursuri emoţionante şi mobilizatoare, reamintind tuturor că România se află în anul în care se sărbătoreşte şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Prefectul Buzăului a dat citire mesajului ministrului de Interne, Carmen Dan, adresat românilor de pretutindeni cu ocazia triplei sărbători dar şi un îndemn pentru toţi buzoienii .

Reprezentanţii administraţiei locale şi ai Armatei au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, pentru a omagia soldaţii căzuţi pe front în războaiele purtate pentru apărarea patriei şi a neamului românesc.

Ceremonia s-a încheiat cu o defilare a trupelor militare din Garnizoana Buzău şi ale Ministerului de Interne.

Ca de obicei, fanfara militară a încheiat defilarea şi, odată cu ea, s-au încheiat şi festivităţile dedicate  triplei sărbători de astăzi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!