Publicat la: 28.05.2020. 18:58 / 523 views

ZIUA EROILOR, PE VREME DE PANDEMIE. S-AU DEPUS COROANE ȘI S-AU OFICIAT SLUJBE RELGIOASE

Comemorare fără fast, azi, de Ziua Eroilor. Ceremonia a avut loc în curtea bisericii militare de lemn, aflată în curtea Armatei a II-a. Totul s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială, astfel încât sa fie respectate normele impuse de starea de alertă.

ziua eroilor ziua eroilor 2

Manifestarile prilejuite de Ziua Eroilor au fost organizate în regim special, având în vedere contextul epidemiologic. Dacă anii trecuti autoritățile pregăteau evenimente fastuoase, azi ceremonialul a constat doar în slujbe de pomenire și depuneri de coroane de flori. Totul respectând regulile de distanțare socială.

De asemenea, în toate lăcașurile de cult din unitățile militare au fost  oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale și a unităţii statale.

În România, printr-un Decretul-Lege, pentru omagierea eroilor patriei a fost decretată Ziua Eroilor, sărbătoare naţională celebrată în Ziua Înălţării Domnului.

Azi, de Înălțare, în curțile bisericilor buzoiene s-au ținut slujbe religioase, Credincioșii veniți să asiste la ceremonii au menținut distanțarea socială, conform normelor. În curtea Episcopiei au fost așezate scaune, dinstanțate unele de altele, puse la dispoziția celor veniți să se bucure de slujbă. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!