Publicat la: 29.05.2020. 17:12 / 578 views

ZIUA EROILOR, COMEMORARE NOCTURNĂ. SUTE DE CANDELE APRINSE ÎN CIMITIRUL EROILOR

Comemorare specială, aseară, în Cimitirul Eroilor. Ziua Eroilor a fost marcată odată cu lăsarea serii, printr-o slujba religioasă şi aprinderea a sute de candele. Odată aprinsă, fiecare candelă a fost aşezată pe câte o cruce a unui soldat căzut în luptă.

eroi 7 eroi 10

Comemorare specială, având în vedere condițiile impuse de starea de alertă. După ce, în timpul zilei de ieri, au fost oficiate slubjbe în biserici, pentru pomenirea eroilor neamului, și s-au depus coroane de flori în diferite puncte stabilite anterior, aseară, în Cimitirul Eroilor, au fost aprinse sute de candele și așezate pe crucile celor căzuți în lupte.

Momtentul a fost unul sobru, fără grandoarea altor ani. După o slujbă religioasă, s-a trecut la aprinderea simbolică a lumânărilor. Pe  fiecare dintre crucile  celor căzuți în lupte a fost așezată o candelă.

Pentru odihna veșnică a eroilor au fost oficiate slujbe de pomenire în toate bisericile. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!