Publicat la: 15.01.2020. 19:20 / 481 views

ZIUA CULTURII NAŢIONALE LA MUZEU. MUZEUL JUDEŢEAN A PREZENTAT OFERTA PE 2020

Muzeul Judeţean a sărbătorit împreună cu colectivul instituţiei şi cu publicul buzoian Ziua Culturii Naţionale. A fost prezentată oferta culturală, educativă şi ştiinţifică pentru anul în curs, au fost lansate mai multe volume ştiinţifice şi a fost vernisată o expoziţie. Vizitatorii au avut acces gratuit la toate expoziţiile muzeale.

muzeu 1 muzeu 2

Pentru a marca Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită în aceeaşi zi în care s-a născut şi poetul naţional Mihai Eminescu, Muzeul Judeţean Buzău a organizat o serie de activităţi specifice.

Programul a cuprins prezentarea ofertei culturale, educativă şi ştiinţifică a instituţiei, o multiplă lansare de carte ştiinţifică şi vernisajul unei expoziţii tematice.

Întâlnirea de astăzi a fost şi ocazia perfectă pentru ca toţi componenţii colectivului de la Muzeul Judeţean să primească mulţumiri pentru rezultatele excelente din 2019, atât de la conducere, cât şi de la preşedintele CJ,

Cu acest prilej au fost prezentate şi publicaţiile ştiinţifice tipărite de Muzeu în anul 2019.

Celelalte apariţii editoriale concepute şi publicate de cei de la Muzeul Judeţean sunt Analele Buzăului, numărul XI/ 2019, ”Catalog de Restaurare”, “Patrimoniul Cultural, a doua viaţă” şi “Chihlimbarul. Bijuterie şi elixir”.

După multipla lansare de carte, a fost vernisată şi expoziţia ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul judeţului Buzău, prezentată de şeful secţiei de Arheologie.

Ca de obicei, pe parcursul întregii Zile a Culturii Naţionale, publicul a avut acces gratuit la toate colecţiile muzeale. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!