Publicat la: 15.01.2021. 19:53 / 893 views

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA MUZEU. CJ NU VA TĂIA DIN BUGETUL ALOCAT PENTRU CULTURA BUZOIANĂ

Muzeul Județean Buzău a marcat Ziua Națională a Culturii printr-o serie de activități specifice, desfășurate conform regulilor sanitare, impuse de noul coronavirus. Managerul Muzeului, dr. Daniel Costache a făcut un bilanț al activităților din anul 2020 și a prezentat oferta cultural-educativă și științifică pentru anul în curs.

costache muzeu muzeu 3

Anul trecut, a fost acceptat dosarul de reacreditare a instituției, care a propulsat Muzeul Județean la un nivel superior.

Din 12 martie, până în vara trecută, activitatea cu publicul a fost întreruptă din cauza pandemiei, apoi a fost reluată, conform restricțiilor impuse de criza sanitară.

Oferta Muzeului pentru anul în curs este bogată și variată și continuă și multe dintre activitățile din anii trecuți, printre care și Târgul Ofertelor Educaționale ale Universităților de Stat din România, dar și alte proiecte care au avut succes la public.

Cert este că reușitele Muzeului se datorează în mare parte și sprijinului puternic oferit de Consiliul Județean, sub a cărui autoritate funcționează.

Prezent la evenimentul de astăzi, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a subliniat încă o dată importanța culturii în evoluția oricărui popor și a dezvăluit, în premieră, că nu va tăia din bugetul alocat culturii la Buzău.

Tot anul trecut, Muzeul Județean a organizat un adevărat eveniment cultural la Buzău.

Este vorba despre expoziția ”Surprinzătorul Dali”, care ar fi trebuit să se închidă pe 28 februarie, dar care va rămâne pe simeze până pe 8 martie, anul acesta.

De Ziua Femeii, Muzeul și-a propus să organizeze un eveniment special dedicat doamnelor și domnișoarelor din Buzău, care vor fi invitate să vadă și o parte din opera celebrului artist Salvador Dali.

Tot în cadrul evenimentului organizat asăzi, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, a avut loc și o lansare de carte științifică, precum și vernisarea expoziției ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzau. (Corneliu Floriceanu)

Link video

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!