Publicat la: 09.01.2019. 19:18 / 999 views

ZIUA CULTURII NAŢIONALE. EXPOZIŢII NOI, VERNISATE LA MUZEUL JUDEŢEAN

Oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean pentru anul în curs va demara pe 15 ianuarie. În această zi se sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale. Patru expoziţii, una de arheologie şi trei de artă, vor fi vernisate cu acest prilej la sediul muzeului.      

expo 2Muzeul Judeţean demarează seria de activităţi prevăzute pentru anul în curs, încă din primele zile.

În ziua de 15 ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, buzoienii sunt invitaţi să ia parte la manifestările organizate la sediul instituţiei.

Vizitatorii vor putea vedea, în premieră, obiecte provenite din descoperirile arheologice ori găsite întâmplător pe teritoriul judeţului. Vor putea fi admirate o spadă provenită din epoca bronzului timpuriu, o statueta descoperită la Lipia, un vârf de lance dacică de la situl Gruiu Dării, dar şi un inventar funerar din epoca bronzului.

Cea de-a treia expoziţie este dedicată cunoscutului artist plastic buzoian Brăduţ Covaliu.

Graţie noului sistem audio instalat în sălile muzeului, este creată o ambianţă deosebită, care sporeşte vizitatorilor plăcerea vizuală oferită de lucrările de artă.

Tot pe 15 ianuarie  Muzeul Judeţean va prezenta public oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a instituţiei pentru anul 2019. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!