Publicat la: 26.10.2020. 19:21 / 253 views

ZIUA ARMATEI, ÎN PANDEMIE. CEREMONIAL FĂRĂ FAST ȘI FĂRĂ SPECTATORI

Ziua Armatei Române a fost marcata de Garnizoana Buzau in fata monumentului Regimentului 48 Infanterie, din Parcul Eroilor. Cadre militare si oficiali ai autoritatilor locale au cinstit memoria soldatilor care au cazut pe front pentru patrie. Ceremonialul s-a desfasurat fara participarea spectatorilor, pentru a fi respectate conditiile impuse de pandemie. Evenimentul s-a incheiat cu o depunere de coroane la Cimitirul Eroilor.

ziua armatei 1 ziua armatei 2

În fața asistenței reduse,  formată numai din oficialități buzoiene , manifestațiile au început cu un tedeum. După scurtul serviciu religios, cei prezenți au depus coroane, în fața monumentului Regimentului 48 Infanterie, din Parcul Eroilor.

Festivitățile s-au mutat, apoi, la Cimitirul Eroilor.  După un moment solemn, în care a fost intonat Imnul Național, evenimentul a continuat cu un nou serviciu religios, în memoria soldaților căzuți în teatrele de operațiuni.

Reprezentanți ai autorităților au rostit apoi, scurte alocuțiuni, în semn de elogiu pentru soldații Armatei Române.

Epilogul evenimentului a fost constituit de o depunere de coroane și prezentarea onorului de către Garda  de Onoare pe acordurile fanfare militare a Garnizoanei Buzău

Ziua Armatei Române sărbătorește eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupație străină, în urma bătăliei de la Carei. Pe 25 Octombrie 1944, ultima localitate românească era eliberată de sub ocupație străină. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!