Publicat la: 25.05.2017. 17:39 / 1.669 views

ZI EMOŢIONANTĂ LA CIMITIRUL EROILOR. MILITARII, VETERANII ŞI ELEVII AU COMEMORAT OSTAŞII

Este ştiut faptul că în ziua în care este prăznuită Înalţarea Domnului, este şi Ziua Eroilor Neamului. Evenimentul a fost marcat şi la Buzău printr-o ceremonie emoţionantă oficiată la Cimitirul Eroilor. După ceremonialul religios, numele eroilor au fost rostite pe rând, cu tremur în glas, de elevii Şcolii numărul 11, dar şi de către militari sau veterani de război.

eroi 1Înălţarea Domnului, sărbătorită la patruzeci de zile după Învierea Domnului, este şi ziua de pomenire a tuturor Eroilor Neamului Românesc. În luptele mondiale de la începutul secolului trecut, România a pierdut aproape un milion de soldaţi şi oameni de rând. Pentru ei, astăzi, la Cimitirul Eroilor, în prezenţa militarilor, a veteranilor de război, dar şi a unui grup de elevi de la Şcoala nr. 11, a fost oficiată o slujbă de pomenire.

Extrem de emoţionant a fost momentul în care elevii Şcolii nr. 11 au rostit pe rând, gâtuiţi de emoţie, numele unui erou.

Şi în momentul în care au intonat imnul eroilor elevii au fost emoţionaţi de gândul că înaintaşii lor s-au jertfit pentru libertate.

La final, toţi cei prezenţi la ceremonie au depus flori la monumentul eroilor şi au aprins câte o lumânare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!