Publicat la: 19.12.2018. 19:00 / 916 views

ZI ANIVERSARĂ. 50 DE ANI DE ARTĂ PLASTICĂ PROFESIONISTĂ LA BUZĂU

Filiala buzoiană a Uniunii Artiştilor Plastici din România a sărbătorit astăzi o jumătate de secol de la înfiinţare. La sediul filialei a fost dezvelită o placă aniversară şi au fost acordate premii de excelenţă artiştilor plastici profesionişti, membri ai Uniunii. La Galeriile de Artă „Ion Andreescu a fost vernisată cu acest prilej şi o expoziţie aniversară.

uapr 2În anul Centenarului Marii Uniri, filiala buzoiană a Uniunii Artiştilor Plastici din România sărbătoreşte, la rândul ei, o jumătate de secol de existenţă.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, împreună cu preşedintele filialei Valeriu Şuşnea, au dezvelit placa aniversară care marchează această sărbătoare.

După dezvelirea plăcii aniversare de la sediul filialei, în sala „parter” a Galeriilor de Artă „Ion Andreescu” a avut loc vernisarea unei expoziţii cu lucrările artiştilor buzoieni.

Cu acest prilej, au fost acordate premii de excelenţă, diplome de merit şi insigne aniversare şi au fost lansate două albume de artă.        

Diplome de excelenţă şi de merit au fost acordate membrilor filialei buzoiene, pentru merite deosebite şi pentru întreaga activitate.

Nu a fost uitată nici presa locală, care a fost alături de artişii plastici profesionişti buzoieni şi de acţiunile desfăşurate de aceştia pe parcursul anilor.

Din partea Uniunii Artiştilor Plastici din România, la eveniment a fost prezent lectorul universitar Zuzu Caratănase, un artist cu numeroase participări la expoziţiile buzoiene.

 Profesorul doctor Valeriu Şuşnea, a primit la rândul său, o diplomă de excelenţă de la conducerea UAPR pentru activitatea organizatorică şi administrativă din cadrul filialei buzoiene.

Cu acest prilej, preşedintele filialei a anunţat un nou eveniment expoziţional pentru colegii săi.

Artiştii profesionişti buzoieni şi-ar dori o colaborare permanentă cu Municipalitatea şi cu primarul Toma, care şi-a propus să redea oraşului Buzău faima pe care acesta o merită.

Pentru că filiala a primit şi un tort cu prilejul împlinirii a 50 de ani, profesorul Ştefan Stănescu a dat tonul pentru „La mulţi ani”, cântat în cor de toţi cei prezenţi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!