Publicat la: 31.08.2018. 18:24 / 2.096 views

ZECI DE ŞCOLI ŞI GRĂDINIŢE FĂRĂ AUTORIZAŢIE DE FUNCŢIONARE. ELEVII, AŞTEPTAŢI FĂRĂ APĂ ŞI CU LATRINE ÎN CURTE

Situaţie neschimbată faţă de anii trecuţi, în ceea ce priveşte condiţiile în care trebuie să învete mulţi dintre elevii buzoieni. Zeci de şcoli din judeţ sunt departe de a le oferi elevilor condiţii propice, cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar.

scoala tara 4Cele mai frecvente probleme pentru care instituţiile de învăţământ nu au reuşit să obţină autorizaţia de funcţionare sunt lipsa apei potabile şi  grupuri sanitare improprii, cele mai multe aflate în afara clădirilor. De asemenea, multe dintre şcoli desfăşoară, zilele acestea, lucrări de reabilitare a clădirilor, dar pe care nu vor reuşi să le finalizeze pînă la începerea anului şcolar. În aceste cazuri, elevii vor fi mutaţi în alte unităţi de învăţămînt sau chiar în căminele culturale din comunele unde sunt înregistrate aceste probleme. Doar 468 de şcoli, dintre cele 517, au obţinut autorizaţie de funcţionare.

Dacă problemele grave de igienă nu erau de ajuns, sunt, încă, şcoli care nu au obţinut autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Mai mult, există la nivel de judeţ instituţii ale căror conduceri nici măcar nu au întocmit documentaţia anti-incendiu.

Majoritatea şcolilor care nu îndeplinesc condiţiile de autorizare sunt în mediul rural. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!