Publicat la: 24.09.2018. 18:10 / 655 views

“VOM PLĂTI PENTRU ACEST DEPOZIT!”. DEŞEURILE DE LA RM. SĂRAT, MOTIV DE AMENZI URIAŞE

Autorităţile buzoiene se declară învinse în încercarea de ani buni de a obliga deţinătorii rafinăriei Venus Oil Reg Râmnicu Sărat să închidă depozitul de deşeuri. În aceste condiţii, cazul de la Buzău ar putea conduce la amenzi şi mai mari pentru România, după declanşarea de către Comisia Europeană a procedurii de infringement. În alte două situaţii, autorităţile judeţului au reuşit să grăbească închiderea depozitelor ilegale.

oilreg siteAutorităţile buzoiene au recunoscut, astăzi, că au pierdut lupta cu deţinătorul rafinăriei Venus Oil Reg din Râmnicu Sărat, în ciuda eforturilor depuse pentru a-l obliga să închidă depozitul de deşeuri petroliere, conform cerinţelor Comisiei Europene. Termenul nu va fi respectat, din cauza unor lacune în legislaţia de mediu.

Pentru alte două depozite periculoase, de la Fermit Rm. Sărat şi de la Nehoiu, autorităţile locale au avut pârghii pentru respectarea condiţiilor impuse prin procedura de infringement.

De mai bine de cinci ani autorităţile buzoiene încearcă să rezolve problema de la rafinăria din Rm. Sărat.

Comisia Europeană a dat în judecată România pentru faptul că nu a închis şi reabilitat 68 de depozite ilegale de deşeuri, considerate un risc grav pentru sănătatea populaţiei şi pentru mediu. Amenzile pentru statul român pot ajunge chiar şi până la peste 140.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>