„VIVA CUISINE”, PROIECT IMPORTANT LA D. FILIPESCU. OASPEŢI DIN 4 ŢĂRI LA UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT

„VIVA CUISINE”, PROIECT IMPORTANT LA D. FILIPESCU. OASPEŢI DIN 4 ŢĂRI LA UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT

Vizită împortantă la Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzău. Oaspeţi din Turcia, Grecia şi Bulgaria au venit astăzi la unitatea de învăţământ, într-o vizită în cadrul unui proiect Erasmus+, Viva Cuisine. Proiectul se referă la un stil de viaţă cât mai sănătos, iar la final, ca produse intelectuale vor rezulta un glosar de termeni culinari şi un software de traducere a reţetelor culinare în 5 limbi.

filipescu proiect 1Oaspeţii din Turcia, Grecia şi Bulgaria implementează, alături de colegii de la Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzău un proiect Erasmus+, Viva Cuisine, ce are drept scop valorizarea patrimoniului gastronomic local. De asemenea, la final vor exista două produse intelectuale de care se vor putea bucura toţi partenerii proiectului.

Discuţiile din cadrul proiectului se vor axa pe educaţia culinară, în special pe stilul de viaţă sănătos. Tocmai de aceea, beneficiarii direcţi, elevii, au de învăţat lucuri interesante şi extrem de utile.

Vizita de la Buzău este a doua din cadrul proiectului, iar cea de-a treia va avea loc în Grecia. Finalul proiectului va fi găzduit de Turcia, anul viitor. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Educatie

“Nu mai jucați ping-pong cu educația!”

24.11.21 19:45 Ultima modificare 24.11.21 19:36

Consiliul Elevilor spune stop joc! Reprezentanții școlilor din România cer autorităților să nu mai joace ping-pong cu educația și au lansat o petiție ce urmează…