Publicat la: 26.06.2018. 18:10 / 689 views

VIOLENŢA ÎN ŞCOLI, ÎN SCĂDERE LA BUZĂU. PROBLEME GRAVE LA BERCA ŞI LICEUL DE CHIMIE

La Buzău, violenţa în şcoli este un fenomen în scădere semnificativă. Cel puţin aşa spun oficialii Inspectoratul Școlar, raportând o reducere la jumătate a cazurilor de agresiuni între elevi. Cu toate acestea, încă sunt semnalate infracţiuni în incinta unităţilor de învăţământ. De la furturi şi distrugere, până la incendieri.

liceeniViolenţa în şcoli a fost subiect de dezbatere la şedinţa Colegiului Prefectural de ieri, când s-a făcut analiza cazurilor înregistrate în anul şcolar ce tocmai s-a încheiat. Comparativ cu anul trecut, numărul incidentelor a scăzut considerabil.

În schimb, au fost semnalate cazuri atipice, cum ar fi încercarea unor elevi de a distruge bunurile şcolii, uneori, prin incendiere. Astfel de situaţii au fost semnalate la Liceul de Chimie, Moisil, şi la Berca.

Responsabilii Inspectoratului Şcola au şi făcut un clasament al unităţilor unde s-au întregistrat cele mai multe cazuri de violenţă.

Şi reprezentanţii Poliţiei au venit cu un raport cu privire la infracţiunile semnalate în şcoli, cele mai multe cazuri fiind din mediul urban.

În raportul prezentat în faţa autorităţilor, şefa educaţiei buzoiene a menţionat şi cauzele care stau la baza comportamentelor violente din partea unor elevi. Mulţi dintre ei provin din familii cu probleme.

Şefa de la Casa Albă le-a cerut tuturor instituţiilor cu atribuţii în acest sens să intensifice activităţile de prevenire acolo unde sunt semnalate cele mai multe cazuri de violenţă în şcoli.

În majoritatea situaţiilor, elevii implicaţi au fost sancţionaţi prin mustrări scrise şi observaţii. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>