Publicat la: 16.05.2017. 17:52 / 866 views

VIOLENŢA ÎN FAMILIE, COMBĂTUTĂ LA FUNDAŢIA SF. SAVA. SESIUNE DE DISCUŢII ÎNTRE VICTIME, POLIŢIŞTI ŞI SPECIALIŞTI

Mai multe persoane abuzate, victime ale violenţei în familie, au avut azi ocazia de a discuta cu poliţişti şi specialişti în asistenţă socială, în cadrul unei sesiuni găzduite de Fundaţia Sfântul Sava. S-au prezentat principalele aspecte ale prevenirii acestui fenomen tot mai prezent în societatea contemporană dar şi modele de asistenţă socială, în situaţii de criză.

victimaSunt nenumărate cazuri ale abuzului în familie cu care se confruntă asistenţii sociali. Din păcate, multe dintre victimele violenţei familiale evită să reclame faptul că au fost abuzate, de frica stigmatizării şi a izolării de societate. Azi, mai multe persoane abuzate au avut ocazia de a discuta cu poliţişti şi specialişti în asistenţă socială. Seminarul de la Fundaţia Sfântul Sava a abordat, în general, aspectele sociologice ale fenomenului, încercând să enunţe cauzele şi efectele violenţei în familie, dar şi principalele acţiuni de combatere a abuzului familial.

În general, victimele violenţei în familie, cele care reclamă situaţiile de abuz, primesc sprijin atât în regim de urgenţă, cât şi pe termen lung. Se încearcă reintegrarea în familie, dar nu cu orice preţ. Au existat numeroase cazuri în care a fost adoptată, prin hotărâre judecătorească, măsura de protecţie socială, pentru persoanele abuzate.

În ultimii ani, la nivel naţional, au fost derulate o serie de acţiuni şi campanii de sensibilizare  a societăţii civile, cu privire la combaterea violenţei în familie. Răspîndirea la scară largă a informaţiilor referitoare la acest fenomen poate scădea, spun specialiştii, numărul cazurilor de abuz familial. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!