Publicat la: 23.11.2016. 18:49 / 817 views

VINERI SE DĂ VERDICTUL ÎN CAZUL POLIŢIŞTILOR LOCALI. EI VOR AFLA DACĂ RĂMÂN SAU NU CONCEDIAŢI

Astăzi, Tribunalul Buzău a judecat pe fond cererea de suspendare a organigramei adoptate de Consiliul Local, prin care s-a decis concedierea a 300 de poliţişti locali. Instanţa a ascultat pledoariile avocaţilor şi a rămas în pronunţare. Mult aşteptatul verdict va fi dat vineri.

politisti-locali-tribunal-2Peste o sută de poliţişti locali au fost prezenţi în sala de judecată la termenul de astăzi, al treilea de când a fost intentat procesul împotriva Primăriei şi a Consiliului Local.

Şedinţa a durat mai bine de o oră, timp în care avocaţii poliţiştilor locali şi un jurist din Palatul Comunal au susţinut pledoariile în faţa instanţei.

Reprezentantul Primăriei a precizat că noua organigramă respectă legile în vigoare, în timp ce apărătorii agenţilor au motivat că măsurile dictate de Executiv sunt abuzive.

După audieri, instanţa a decis să rămână în pronunţare. O sentinţă va fi dictată vineri. Ajunşi în pragul disperării, unii dintre poliţiştii locali concediaţi mai au speranţă doar într-un verdict favorabil. Este şi cazul soţilor Stătescu, ambii angajaţi la Poliţia Locală.

La începutul lunii, 300 de poliţişti locali au primit preavize din partea Primăriei, ultima zi de muncă fiind 29 noiembrie. Între timp, peste 200 de agenţi s-au adresat instanţei cu cererea de suspendare a noii organigrame aprobate în Consiliul Local Municipal, document în urma căruia s-au făcut şi deciziile de concediere. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!