Publicat la: 27.05.2014. 15:52 / 5.615 views

VILA ALBATROS SE APROPIE DE INAUGURARE. IATĂ IMAGINI DE LA EXTERIOR DAR ȘI DIN INTERIOR

27 de milioane de lei au fost alocaţi  pentru reabilitarea Conacului Marghiloman dintre care 98% provin de la Uninunea Europeană iar restul de 2% din partea municipalităţii.

vila albatrosVila Albatros este aproape gata. Majoritatea încăperilor au podelele acoperite cu parchet iar pe holuri sunt aşternute mozaicuri inspirate din modelele epocii respective. Pereţii sunt lambrisaţi cu stejar iar cei din camerele mari au tapet de mătase.

Atmosfera din Sala de Audiţii va fi încălzită de un şemineu de dimensiuni generoase, din marmură.

Lemnăria este tot din lemn de stejar iar mobilierul ar trebui să fie tot în stilul epocii, pentru a aduce un plus clădirii.

Inaugurarea complexului va avea loc în luna iulie, când va fi

va fi deschis şi Centrul Cultural care va funcţiona în Vila Albatros.

Buzoienii se vor putea informa la o bibliotecă electronică, vor putea participa la evenimente culturale şi vor putea urmări mici spectacole în Sala de Audiţii de la parter, fostul living al familiei Marghiloman.

Cînd lucrarea va fi gata, toate gardurile vor fi eliminate iar Vila Albatros se va încadra în peisajul parcului reabilitat în întregime.

Singurele obiecte care nu par să facă parte din peisajul de la Marghiloman sunt instalaţiile de iluminat din jurul clădirii care, ziua, par a fi mai degrabă nişte guri de aerisire, un soi de hornuri destul de urâte.

Oraşul Buzău şi locuitorii lui, vor avea numai de câştigat prin înfiinţarea unui Centru Cultural în Vila Albatros, instituţie care lipsea din peisajul local şi care ar putea da un nou avânt vieţii culturale din municipiu şi din judeţ.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!