Publicat la: 27.03.2018. 18:20 / 798 views

VIITOR INCERT PENTRU RAM. NUMĂRUL MARE DE DEBRANŞĂRI DESTABILIZEAZĂ SOCIETATEA

Consilierii locali au votat bugetul alocat pentru Regia Autonomă Municipală. Este un buget de austeritate, iar preţul gigacaloriei rămâne neschimbat doar până în luna iulie.

ram-2017Bugetul societăţii Primăriei care asigură încălzirea buzoienilor a fost aprobat ieri de aleşii locali în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal.

Nu este un buget care să asigure menţinerea preţului la gigacalorie neschimbat şi care să asigure funcţionarea RAM-ului fără emoţii.

După luna iulie, este posibil ca, în lipsa alocării unor subvenţii, preţul gigacaloriei să crească şi să adâncească şi mai mult prăpastia pe marginea căreia se află societatea Primăriei. Anul trecut, aproximativ 1000 de buzoieni s-au debranşat de la sistemul centralizat de teama facturilor mărite pentru încălzire.

Primarul Toma nu mai crede în redresarea Regiei Autonome, în condiţiile în care consideră această societate o „gaură neagră” în care se scurg banii comunităţii buzoiene.

Rămâne, totuşi, o mică speranţă pentru buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Guvernul are încă permisiunea Comunităţii Europene de a acorda subvenţii pentru gigacalorie, ceea ce se va întâmpla, cel mai probabil, pentru că anul viitor este unul electoral.

În acest caz, bugetul Primăriei va fi rectificat în a doua parte a anului, când se va stabili şi preţul gigacaloriei pentru iarna următoare. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!