Publicat la: 30.07.2019. 18:16 / 932 views

VEŞTI BUNE PENTRU FERMIERI. SE VA ÎNFIINŢA CASA ROMÂNĂ DE COMERŢ AGROALIMENTAR

Veşti bune pentru fermieri. Prezent în weekend la Buzău, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, o societate comercială prin care se va crea un mecanism naţional ce va asigura achiziţia producţiei de la fermieri, sortarea, procesarea primară şi distribuţia către reţelele comerciale interne sau de export.

daea 1Executivul a votat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar încă de anul trecut, însă deocamdată lucrurile stagnează. Prin Casa Română de Comerţ, fermierilor ar urma să li se asigure răsaduri de bună calitate, după care recolta ar urma să fie achiziţionată pe loc şi la preţul corect al pieţei.

Un pilon împortant în cadrul proiectului este reprezentat de o reţea de centre regionale de însilozare, depozitare şi procesare industrială, funcţia de bază a unui asemenea centru fiind cea de a asigura sortarea, ambalarea şi depozitarea în condiţii corespunzătoare a produselor agricole. Totodată, se are în vedere crearea unei reţele naţionale de magazine, dezvoltată în special în centrele de mare consum, capabilă să asigure piaţa internă cu produse agroalimentare proaspete şi procesate de origine autohtonă care să contribuie, între altele, şi la echilibrarea balanţei comerciale sectoriale. Proiectul are rolul de a sprijini fermierii şi fermele româneşti pentru a-şi putea valorifica producţia mai repede şi mai uşor, dar şi de satisfacere a cererii pieţei interne de produse de calitate şi sigure pentru consum. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!