Publicat la: 22.05.2020. 17:48 / 548 views

VEȘTI BUNE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN. REZULTATELE CADRELOR MEDICALE TESTATE SUNT NEGATIVE

Ultimele rezultate, comunicate unității medicale de către DSP, indică faptul că nu au mai fost confirmate cazuri noi de îmbolnăvire în rândul personalului Spitalului Județean. Astfel, după ce s-a finalizat testarea cadrelor medicale din secția de Medicină Internă – acolo unde a apărut focarul, și de la ORL – unde infecția s-a extins, procedura a continuat cu personalul din secțiile de Terapie Intensivă și Chirurgie Generală, considerate secții cu risc sporit în cazul contaminării cu noul coronavirus.

spital cazuriAu fost testate 14 cadre de la Terapie Intensivă și alte 12 din cadrul secției de Chirurgie Generală, iar toate cele 26 de rezultate comunicate în această dimineață sunt negative. La acest moment, nicio secție a Spitalului Județean nu este închisă, activitatea desfășurându-se în continuare inclusiv în secțiile de Medicină Internă și ORL, după efectuarea lucrărilor de dezinfecție.

Ca măsură suplimentară de prevenire a răspândiri infecțiilor cu noul coronavirus, Direcția de Sănătate Publică, împreună cu conducerea spitalului au decis să implementeze măsura testării rapide a întregului personal din cadrul unității medicale, în momentul în care angajații intră în tură. Aceste teste rapide nu detectează prezența coronavirusului, ci a anticorpilor specifici, prezenți în organismul unei persoane care a fost infectata și s-a vindecat fără a avea simptome. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!