Publicat la: 31.07.2020. 18:00 / 947 views

VARIANTA SPITALULUI CFR, ÎN COADĂ DE PEȘTE. UN DECES ȘI 21 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS

Încă un deces și 21 de cazuri noi de coronavirus au fost anunțate de autoritățile din sănătate, în ultimele 24 de ore, la Buzău. În continuare, zeci de pacienți sunt în izolare la domiciliu pentru că nu există suficiente locuri de internare. Alternativa cu Spitalul CFR a devenit problematică, deși Ministerul Sănătății și-a dat acordul.

judetean 3 cfr spital 1

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău au fost întregistrate un deces și 21 de cazuri noi de coronavirus. Potrivt DSP, în cazul celui de-al 36-lea deces este vorba despre o femeie, în vârstă de 51 de ani, din Valea Râmnicului, prezentată inițial la UPU, apoi internată la ATI, în stare medie spre gravă, decesul survenind la opt zile de la internare.

Criza locurilor din spitale își produce efectele în continuare: 88 de buzoieni infectați cu coronavirus, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, sunt în izolare la domiciliu pentru că nu există paturi disponibile în unitățile destinate tratării bolnavilor de Covid.

Deși Ministerul Sănătății și-a dat acordul pentru ca un pavilion al Spitalului CFR să fie destinat internării pacienților cu SARS-CoV2, autoritățile buzoiene se lovesc de refuzul responsabililor unității de la Buzău și Galați, care invocă, printre altele, lipsa avizului de la Ministerul Transporturilor.

În aceste condiții, D.S.P. a găsit o soluție de avarie, prin mărirea capacității de internare pe secția exterioară de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

De la începutul pandemiei, numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 1.306, la nivelul județului Buzău. Dintre acestea, 698 reprezintă persoane declarate vindecate și externate. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!