VÂNTUL A FĂCUT RAVAGII. PAGUBE ÎNSEMNATE ÎN AGRICULTURĂ

VÂNTUL A FĂCUT RAVAGII. PAGUBE ÎNSEMNATE ÎN AGRICULTURĂ

Vântul extrem de puternic a produs pagube şi în agricultură. Mai mulţi legumicultori din zonele măturate de rafale au rămas fără solarii şi contabilizează pagube de zeci de mii de lei. Buzoianul Mircea Tatu a pierdut în numai câteva ore o investiţie de 70.000 de lei.

solar rupt solar rupt 2

Dintr-un solar pe structură din metal, cu folie dublă şi instalaţii de irigare şi încălzire, a rămas un morman de fiare şi franjuri de plastic. A fost martor la urgia care i-a distrus munca şi investiţia.

Fermierul a răsuflat uşurat când a observat că celelalte solarii au scăpat neavariate, pentru că s-au aflat la adăpostul celui distrus. Pe o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi, legumicultorul avea 5.000 de răsaduri de castraveţi din care aştepta roade peste mai puţin de două luni. Va fi nevoit să îşi reconstruiască solarul cu banii lui, deoarece nu avea asigurare.

Nici serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă nu au scăpat de furia vântului. Mai multe geamuri au fost sparte, iar plantele abia răsărite sunt în pericol dacă nu primesc căldura de care au nevoie pentru a se dezvolta. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și