Publicat la: 15.03.2016. 09:30 / 865 views

VAL DE INFECŢII RESPIRATORII LA BUZĂU. PESTE 3200 DE VIROZE ŞI PNEUMONII CONTABILIZATE ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Potrivit specialiştilor, schimbările bruşte de temperaturi, dar şi faptul că în această iarnă nu au fost perioade mai dese de ger, au favorizat răspândirea virozelor, a afecţiunilor respiratorii şi chiar a gripei.

consultMedicii epidemiologi au contabilizat pentru săptămâna trecută la Buzău peste 3.200 de cazuri de viroze şi pneumonii. Acestea au fost semnalate cu precădere la co­piii între 2 şi 14 ani precum şi la adulţii de peste 49 de ani. S-au înregistrat şi 4 cazuri de gripă.

Specialiştii iau măsuri pentru limitarea extinderii îmbolnărilor, dar atrag atenţia şi cetăţenilor cu imunitate scăzută să se protejeze împotriva acestor afecţiuni.

Până la finalul săptămânii trecute, 12 mii de buzoieni s-au vaccinat contra gripei. Medicii de familie mai au stocuri de doar 450 de doze de vaccin, du­pă ce la nivel judeţean Mi­nis­terul Sănătăţii a distribuit în trei tranşe 13 mii de doze.

(Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>