Publicat la: 25.01.2021. 20:22 / 768 views

VACCINATORII, FĂRĂ BAZĂ LEGALĂ. MEDICII CER URGENT SEMNAREA CONTRACTELOR

Astăzi, personalul medical din majoritatea centrelor de vaccinare din județul Buzău a fost la un pas de a suspenda activitatea, din cauza unor probleme de legalitate. Practic, în momentul de față, medicii de familie, care activează cu asistentele medicale în aceste centre, lucrează fără a avea acoperire contractuală.

centru lps 2 vaccin 2

O ordonanță de urgență, cu privire la modalitatea de contractare, este încă în stadiul de consultare publică, astfel că, la mijloc, nu există încheiate documente legale.

Din cauza acestor sincope, în weekend doctorii din centre au convenit să suspende vaccinările, de azi, dar au renunțat la idee, sperând că autoritățile vor garanta intrarea urgentă în legalitate. Coordonatorii cabinetelor de vaccinare spun că nu pot face angajamente nici pentru personalul medical, altul decât cel propriu, în lipsa unor contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Probleme de legalitate sunt și în privința angajaților din cabinetele școlare, mobilizați în campania de vaccinare. Astfel, medicii coordonatori s-au trezit deja cu situații în care nu au mai fost sprijiniți.

Doctorul Angela Mazdrag, președinte al Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din România, s-a implicat de la bun început în organizarea colegilor pentru formarea echipelor de vaccinatori din toate centrele amenajate în județ. Acum, din cauza acestor probleme, se gândește să se retragă din calitatea de coordonator al celui mai mare centru deschis la Liceul cu Program Sportiv. 

Astăzi, în urma unor discuții la Prefectură, s-a menținut avertismentul medicilor de familie cu privire la suspendarea activității, în cazul în care nu se va intra în legalitate, fapt cunoscut și la nivelul Direcției de Sănătate Publică. În aceste condiții, autoritățile se gândesc deja la o rezervă, care ar putea fi asigurată de rețeaua de angajați de la cabinetele școlare, dacă medicii de familie vor părăsi centrele. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!