Publicat la: 08.05.2017. 17:34 / 562 views

„VACCINAREA SALVEAZĂ VIEŢI”. PROIECT LA NIVEL NAŢIONAL, SUSŢINUT DE MUNICIPALITATE

Edilul şef al Buzăului a anunţat, ieri, că municipalitatea se va implica direct într-o campanie de informare şi educare pro-vaccinare. Constantin Toma a declarat că va sprijini vaccinarea printr-o serie de acţiuni în instituţiile de învăţământ subordonate primăriei şi în bisericile din municipiu.

vaccinare conf 2Campania „Vaccinarea salvează vieţi” are ca obiectiv promovarea prevenţiei clasice, prin vaccinare, în special pentru copii. Lobby-ul pro-vaccinare la nivel naţional vine pe fondul creşterii considerabile a numărului de imbolnăviri în rîndul copiilor, în contextul unei rate scăzute a acoperirii vaccinale, de sub 75%. Buzăul a fost primul oraş în care a descins caravana pro-vaccinare.

Autorităţile locale au decis să se implice activ în proiectul pro-vaccinare, prin susţinerea unei campanii media, dar şi prin acţiuni de informare în şcoli, grădiniţe şi chiar în bisericile din municipiu.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă medicii de familie buzoieni este reticenţa părinţilor în a-şi vaccina copiii.

Numărul  de cazuri confirmate cu rujeolă a depăşit 5000, în România. Până astăzi, au fost înregistrate 24 de decese. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>