Publicat la: 24.10.2019. 18:23 / 573 views

U.Z.P.R. LA CENTENAR. O SUTĂ DE ANI DE JURNALISM ROMÂNESC

Jurnaliştii buzoieni au sărbătorit împlinirea unui centenar de la înfiinţarea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Cu acest prilej a fost evocată şi personalitatea lui Pamfil Şeicaru, unul dintre cei mai mari jurnalişti români din toate timpurile. De anul viitor, la Buzău va fi înfiinţată o filială UZPR, care va purta numele celebrului ziarist buzoian interbelic.

uzr 1 uzr 2

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România sărbătoreşte împlinirea a o sută de ani de existenţă.

Jurnaliştii buzoieni, împreună cu Biblioteca Judeţeană ”V. Voiculescu”, au marcat evenimentul, evocând cu acest prilej şi pe cel mai mare ziarist buzoian al tuturor timpurilor, Pamfil Şeicaru.

Invitatul special, Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR, nu a putut fi prezent la Buzău, pentru că a trebuit să participe la o altă întâlnire, în America. Din partea Uniunii, a fost prezent secretarul acesteia, jurnalistul Ovidiu Zamfir.

Jurnalistul Ionel Stănuţă a susţinut o evocare dedicată lui Pamfil Şeicaru, cel mai mare ziarist  buzoian, la împlinirea a 125 de ani de la naştere.

La rândul său, scriitorul şi jurnalistul Stan Brebenel a dat citire cronicii ”UZPR după un secol”

Iată că, după 100 de ani de la înfiinţarea Uniunii, jurnaliştii buzoieni doresc să înfiinţeze o filială care să poarte numele lui Pamfil Şeicaru, aflat printre fondatorii din 1919.

Alţi doi membri ai viitoarei filiale buzoiene a UZPR au dat citire unui eseu despre ”Jurnalistul – paznic al democraţiei” şi al anchetei jurnalistice ” De la telegraf, la televizor şi telefacebook”

Unul dintre proiectele pe care filiala buzoiană a UZPR le va pune în aplicare, imediat ce va dobândi statut oficial, va fi înfiinţarea Centrului de Formare şi Documentare.

La întâlnirea de ieri, alături de jurnalişti activi sau pensionaţi deja, de scriitori şi publicişti, au mai fost prezenţi şi micii ziarişti de la Palatul Copiilor din Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!