Publicat la: 04.06.2019. 18:18 / 484 views

URŞII ATACĂ DIN NOU. LA PĂNĂTĂU, OAMENII SUNT ÎNGROZIŢI

Un alt urs înfometat atacă, în această perioadă, gospodăriile din zona Begu, comuna Pănătău. Ursul coboară noaptea din pădure şi intră în curțile oamenilor, înfruptându-se din animalele acestora. Localnicii se tem să mai iasă din case şi nu ştiu ce să facă pentru a-şi proteja animalele.

atac urs siteUltimul atac al ursului a avut loc azi-noapte într-o gospodărie din Begu, un sat izolat din comuna Pănătău.

 „Este a patra oară în doi ani când ne atacă. Acum un an ne-a luat un porc, iar înainte ne-a omorât de două ori câte zece mieluți. Azi-noapte ne-a atacat porcul, după cum se vede în imagini. (…) Ursul nu mai are nicio ruşine, intră noaptea în curte şi merge pe lângă casă, de îți e şi frică să mai ieşi afară, a scris în mesajul adresat redacției Campus TV, Ionuț Albu, localnicul păgubit din satul Begu, comuna Pănătău.

La mijlocul lunii aprilie, un scandal izbucnit la Colți a ținut prima pagină a ziarelor din România. Motivul, primarul comunei din nordul județului, Pavel Petrişor Rădulescu, s-a bucurat atât de tare de capturarea ursului care îi necăjea pe săteni de ani de zile, încât i-a făcut animalului un soi de „pomană”, stropindu-l cu bere. Reacția ministrului Mediului a fost una extrem de dură, Grațiela Gavrilescu anunțând atunci că va solicita o anchetă privind modul în care s-a făcut recoltarea ursului. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!