Publicat la: 07.05.2019. 18:21 / 440 views

URMELE EPOCII PRIMITIVE PRINTRE STATUI. FOCURI, GUNOAIE ŞI URME DE MAŞINI ÎN TABĂRA DE SCULPTURĂ

Tabăra de Sculptură de la Măgura nu a scăpat nici anul acesta de asaltul petrecăreţilor din minivacanţa de Paşti şi de 1 mai. Bariera metalică a fost forţată şi s-a pătruns cu maşinile printre statui. Urmele de foc şi gunoaiele încă nestrânse sunt dovezile trecerii pe aici a unor turişti care lasă prăpăd şi mizerie în urma lor.

gunoi magura 3După o săptămână de la minivacanţa de Paşti şi de 1 Mai, Tabăra de Sculptură în aer liber de la Măgura, un brand internaţional al judeţului nostru, are încă urmele lăsate de unii „vizitatori” lipsiţi de educaţie.

Pentru că mersul pe jos nu pare a fi pe placul celor care practică acest soi de turism primitiv, ei au intrat cu maşinile printre statui.

Într-adevăr, anul trecut,  resturile rămase în urma celor care au vandalizat arealul cultural din vecinătatea Mânăstirii Ciolanu au fost strânse cu grijă de cei aproape 100 de copii eminenţi de la Hasdeu.

Pentru a putea pătrunde în Tabără, încuietoarea barierei care închide drumul a fost distrusă.

Alături a mai fost format un drum care intră pe teritoriul interzis şi care a fost folosit, probabil, pentru aducerea lemnelor din pădure cu ajutorul tractoarelor.

Printre gunoaie şi urmele de foc de la grătare, zac şi două bucăţi desprinse dintr-o lucrare.

Deşi aceeaşi situaţie se repetă întotdeauna atunci când minivacanţele scot la iarbă verde mii de turişti, cei care răspund de protecţia acestei zone culturale nu au găsit încă o soluţie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!