URMAŞII DACILOR. DACOLOGI DIN TOATĂ LUMEA SE REUNESC LA BUZĂU

URMAŞII DACILOR. DACOLOGI DIN TOATĂ LUMEA SE REUNESC LA BUZĂU

Pentru a treia oară în ultimii ani, oraşul Buzău are onoarea de a găzdui un congres internaţional, care relevă rolul primordial al dacilor în făurirea neamului românesc. Peste 65 de lucrări ştiinţifice vor fi susţinute de foşti profesori universitari, arheologi ori istorici recunoscuţi în întreaga lume. Buzoienii, urmaşii dacilor liberi, sunt invitaţi la Obelisc, joi, la ora 10, pentru a asculta imnul dacic.

congres daciBuzăul va fi gazdă pentru a treia oară în ultimii ani a unui eveniment extrem de important pentru cultura şi istoria românilor.

Ediţia 2016 a acestui congres internaţional este Religia la Geto-Daci.

Dacologii care şi-au anunţat prezenţa la această a treia întâlnire pe pământ buzoian nu vin numai din România. Vor sosi la Buzău invitaţi de renume – foşti profesori universitari, istorici, arheologi – din America, Germania, Canada ori Franţa.

Peste 100 de participanţi la Congres vor sustine prelegeri şi lucrări ştiinţifice, care vor acoperi multiple aspecte ale istoriei Daciei.

Joi, 7 iulie, la ora 10, evenimentul va fi inaugurat la Obeliscul din Parcul Crâng, unde participanţii vor intona imnul dacilor şi imnul naţional.

Lucrările propriu-zise ale Congresului Civilizaţiei Traco-Geto-Dacice vor debuta la Sala Mare a Consiliului Judeţean.

În afara lucrărilor congresului, Fundaţia Origini Carpatice a organizat şi o excursie pe unul dintre cele mai interesante trasee buzoiene.

Este vorba de ruta Cârlomăneşti, Bradu, Poiana Pinului, Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură de la Măgura, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi şi Biserica din piatră de la Aluniş.

Toţi urmaşii dacilor liberi din Buzău sunt invitaţi să participe la lucrările acestui Congres internaţional. Intrarea este liberă. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: “URMAŞII DACILOR. DACOLOGI DIN TOATĂ LUMEA SE REUNESC LA BUZĂU

  1. Sunt studenta profesorului investigator istoric international olandez de origine romana Dinu Costel Linta. Profesorii universitari americani il considera cel mai important investigator al lumii la ira actual. Subiectul lui principal de investigatii sunt Dacii. Ati studiat documentarele dansului? Aici e unul dintre site-urile respective, ale dansului: http://www.officialhistoryinvestigators.org

    Cu stima,
    Loraine V.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și