Publicat la: 20.02.2018. 19:10 / 751 views

UPGRADAREA ALEŞILOR. „NE MODERNIZĂM FĂRĂ SĂ NE DĂM SEAMA”

O nouă premieră a fost consumată la şedinţa CLM din  februarie. A fost descoperit votul electronic ca opţiune deja instalată la sistemul audio-video din sala de Consiliu. Surpriza i-a bulversat pentru moment pe aleşii obişnuiţi să ridice mâna conform indicaţiilor de grup dar şi pe cei care se ocupau de partea tehnică.      

sistem vot clmSurpriză după surpriză la Consiliul Local Municipal!

Secretarul Primăriei, Eduard Pistol, a descoperit că sistemul audio-video instalat în sala Consiliului dispune şi de o opţiune nefolosită până atunci.

Şi consilierii au fost luaţi prin surprindere atunci când, la începutul şedinţei ordinare, li s-a prezentat noua modalitate de vot, care-i scuteşte de efortul de a mai ridica mâinile în aer.

Consilierilor li s-a explicat că pentru votul afirmativ vor trebui să apese butonul cu plus, pentru cel negativ, butonul cu minus iar pentru abţineri se acţionează butonul din mijloc.

Procedura este simplă şi nu presupune studii de specialitate în domeniu.

Pentru a se lămuri pe deplin cum stă treaba, consilierii au pus şi întrebări suplimentare.

Prima încercare de vot electronic a debutat destul de anevoios dar, după un răstimp, aleşii au primit cale liberă la apăsat butonul.

Pentru a încuraja eforturile aleşilor municipali de a se adapta la nivelul actual al tehnicii, edilii caută soluţii pentru a mări indemnizaţia acestora. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!