Publicat la: 07.09.2018. 18:13 / 596 views

UNDE MERGEM ÎN WEEK-END. CENTRUL DE INFORMARE TURISTICĂ ŞI-A SCHIMBAT ASPECTUL

Centrul de informare turistică aflat în clădirea Muzeului Judeţean a fost reamenajat în scopul oferirii unui cadru atractiv şi a informaţiilor competente virtualilor turişti. Aici pot fi văzute şi exponate reprezentative din zonele turistice cele mai cunoscute din judeţ. Vizitatorii pot admira pietre fosilizate de Năieni, bucăţi din muntele de sare precum şi cea mai mare pepită de chihlimbar „rumanit” din lume.

centru turism 1Zilele acestea, Centrul de informare turistică din incinta Muzeului Judeţean a fost reamenajată pentru a deveni cât mai atractiv şi mai eficient.

În prima încăpere, turiştii pot obţine informaţii de la personalul Centrului sau prin intermediul unui displai conectat la internet şi pot obţine pliante cu obiectivele turistice din judeţ

Cea de-a doua sală a fost rezervată prezentării celor mai importante branduri turistice buzoiene, recunoscute în plan naţional şi internaţional.

Şi zona Colţi, renumită atât prin Muzeul Chihlimbarului, cât şi prin siturile rupestre şi bisericuţa de la Aluniş, este reprezentată mai ales prin intermediul celei mai mari pepite de rumanit din lume.

Într-o a treia vitrină din această încăpere, virtualul turist poate admira exemplare din „piatra de Năieni”, care sunt încrustate cu urme de peşte fosilizat.

Centrul de informare turistică de la Muzeul Judeţean şi exponatele sunt puse gratuit la dispoziţia vizitatorilor vare doresc să cunoască valorile spirituale, culturale şi turistice ale judeţului Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!