Publicat la: 17.10.2018. 18:25 / 1.067 views

UN STROP DE CĂLDURĂ. SE ÎNTREZĂREŞTE O MICĂ SPERANĂ PENTRU IARNĂ

Chiar dacă a anunţat că nu va mai acorda subvenţie pentru încălzirea centralizată, Primăria încă mai caută soluţii. Pentru că şansele ca Buzăul să mai primească bani de la Guvern pentru gigacalorie sunt aproape nule, este posibilă deschiderea unui credit. Din 2020, orice subvenţie din partea Primăriei sau a Guvernului va fi interzisă ca urmare a unei directive a Uniunii Europene.

calorifer-contorCu toate că a afirmat răspicat că Primăria  nu mai poate da niciun leu pentru gigacalorie, primarul Constantin Toma admite că încă se caută soluţii pentru ca buzoienii să nu resimtă prea brusc creşterea facturilor la încălzire.

Actualele datorii ale Municipalităţii sunt, în marea lor majoritate, urmarea subvenţiilor acordate pentru gigacalorie de-a lungul multor ani.

Pentru a mai acoperi o parte din costul facturilor pentru căldură de la RAM, primăria ar putea obţine un credit, ca urmare a unui Ordin Guvernamental de Urgenţă care permite autorităţilor locale să se poată împrumuta.

Din partea Guvernului sunt slabe speranţe ca Buzăul să mai primească vreo sumă de bani pentru subvenţionarea căldurii centralizate, cum s-a întâmplat anul trecut.

Conform unei directive a Uniunii Europene, începând cu anul 2020, nici Guvernul şi nici primăriile din România nu vor mai putea acorda subvenţii pentru căldură, acestea fiind considerate ajutor de stat. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!