Publicat la: 13.09.2017. 18:00 / 320 views

UN SECOL ŞI JUMĂTATE DE EXCELENŢĂ. O NOUĂ PLACĂ ANIVERSARĂ PE FRONTISPICIUL HASDEULUI

Marţi, 12 septembrie, s-au împlinit 150 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Cu acest prilej a fost dezvelită o placă aniversară montată pe frontispiciul clădirii şi a fost oficiată slujba de sfinţire de către un sobor de preoţi. Scara de onoare a fost împodobită cu portretele unor iluştri hasdeieni.

aniversare hasdeu popi12 septembrie 1867 – 12 septembrie 2017 sunt datele încrustate în istoria de un secol şi jumătate a Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Hasdeienii actuali, dar şi cei care au absolvit sau au predat în prestigiosul colegiu buzoian au asistat la ceremonialul religios de sfinţire a plăcii aniversare, montată pe frontispiciul clădirii.

Directorul unui alt prestigios lăcaş de învăţământ din Buzău, Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, preotul Sava-Popa Gheorghe, a fost reprezentantul arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei la acest eveniment.

Au fost sfinţite, de asemenea, basorelieful primarului Nicu I. Constantinescu, şi scara de onoare, împodobită cu acest prilej cu portretele unor foşti profesori şi elevi ai colegiului.

Cele douăsprezece portrete ale unor hasdeieni celebri au fost pictate de artistul plastic Valeriu Şuşnea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Buzău şi profesor la Liceul de Arte „Margareta Sterian”. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>