Publicat la: 09.05.2017. 18:13 / 707 views

UN RĂZBOI TARDIV? POLIŢIŞTI LOCALI VS. CAMERA DE CONTURI

Aflaţi în permanenţă sub ameninţarea cu disponibilizarea, aproape 300 de poliţişti locali au deschis un proces împotriva Camerei de Conturi, instituţie care a emis controversatul raport din vara anului trecut. Ajutaţi de sindicat, agenţii cer anularea documentului care a stat la baza măsurilor luate de Primărie împotriva lor. Joi, în Consiliu Local, se va încerca, pentru a doua oară într-o săptămână, eliminarea din schemă a 300 de poliţişti.

politisti-locali-tribunal-2În vara anului trecut, edilul-şef Constantin Toma anunţa că este nevoit să renunţe la peste 300 de poliţişti locali. A invocat un raport al Camerei de Conturi în care se preciza că, în anul 2015, s-au făcut cheltuieli ilegale pentru 323 de agenţi angajaţi peste normativul de 1 la mia de locuitori, condiţie stipulată în legea administraţiei publice locale. După luni de război cu Primăria, cu o bătălie câştigată în instanţă, poliţiştii locali au ajuns să cheme în instanţă şi Camera de Conturi. Procesul a fost deschis la Tribunalul Buzău şi vizează anularea controversatului raport, precum şi a deciziilor ulterioare ale Curţii de Conturi, instituţia superioară auditorilor de la Buzău.

Primul termen stabilit pentru acest proces ce pare tardiv pentru poliţiştii locali a fost stabilit abia la jumătatea lunii iunie.

Pe fond, procesul ar putea înlătura orice nelămurire cu privire la cine are dreptate în tot acest război. Între timp, însă, primarul Constantin Toma va cere încă odată votul în Consiliul Local Municipal pentru noua schemă de personal a Poliţiei Locale, ca instituţie cu personalitate juridică, având doar 138 de angajaţi. Săptămâna trecută, la acelaşi proiect s-a înregistrat o premieră, o paritate de 11 la 11 ce conduce la reluarea votului în miniparlamentul local. Joi va fi o şedinţă extraordinară în care se va repune pe tapet problema poliţiştilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!