Publicat la: 31.10.2018. 19:00 / 1.698 views

UN NOU MASTERPLAN PENTRU DEŞEURI. AGENŢIA DE MEDIU TREBUIE SĂ PRESEZE CONSILIUL JUDEŢEAN

Buzăul este singurul judeţ din regiune care nu a reuşit să obţină fonduri europene pentru un sistem integrat de gestionare a deşeurilor. Consiliul Judeţean a reluat procedurile privind întocmirea unui nou masterplan. Între timp, Prefectura pune presiune pe Agenţia de Mediu să oblige Consiliul Judeţean la urgentarea demersurilor.

statie rer 8Un raport întocmit de Agenţia pentru Protecţia Mediului arată mari întârzieri cu privire la implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor din judeţ. Se ştie că Buzăul a ratat un proiect grandios, cu bani europeni, din cauza unor neînţelegeri pe plan politic. Anul acesta, Consiliul Judeţean a reluat procedurile pentru un nou masterplan.

Şefa de la Casa Albă cere mai multă fermitate din partea responsabililor de la Agenţia de Mediu cu privire la termenul de impunere a unui masterplan de gestionare a deşeurilor.

Potrivit oficialilor de la Agenţia de Mediu, cel mai avansat sistem de management al deşeurilor este cel din municipiul Buzău, unde Primăria, în colaborare cu operatorul serviciului de salubritate, a iniţiat în anul 2013, un proiect pilot pentru colectarea selectivă şi un an mai târziu a fost pusă în funcţiune o staţie de sortare a deşeurilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!