Publicat la: 30.04.2014. 19:57 / 6.348 views

UN BUZOIAN – PROFESORUL ANULUI LA MATEMATICĂ. NECULAI STANCIU PREDĂ LA ŞC. NR. 15

Profesorul buzoian Neculai Stanciu a fost numit „Profesorul anului 2013” de către facultatea de matematică din cadrul Universitatii Bucureşti.

PROF. NECULAI STANCIUTitlul i-a fost acordat de către cel mai înalt for al matematicii româneşti, „Societatea de Ştiinţe Matematice” din România.

Aceeaşi Societate ştiinţifică i-a mai acordat profesorului buzoian şi una din cele două diplome de merit pentru o descoperire în matematica românească.

Descoperirea a fost făcută de profesorul Neculai Stanciu, împreună cu profesorul Dumitru Bătineţu-Giurgiu, în timp ce se documenta pentru cea mai recentă carte a sa.

Atunci a descoperit că inegalitatea Weitzenbock, cunoscută sub această denumire din anul 1919, apărea ca problemă în Gazeta Matematică în anul 1897, sub semnătura lui Ion Ionescu.

Cei doi au comunicat descoperirea  Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Profesorul anului 2013 a primit această titulatură pentru lucrări originale dar şi pentru rezultatele obţinute în activitatea sa şcolară şi extraşcolară de specialitate.

Neculai Stanciu este colaborator al unor numeroase publicaţii matematice din ţară şi de peste hotare şi este şi prim-vicepreşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, filiala Râmnicu-Sărat şi directorul Revistei de Cultură Matematică ”Sclipirea Minţii”, din 2007.

De asemenea, a fost directorul Grupului Şcolar Industrial Berca, fiind singurul director buzoian care şi-a dat demisia de onoare ca urmare a rezultatelor dezastruoase la Bacalaureatul din 2008.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!