Publicat la: 23.07.2019. 18:10 / 488 views

UN BUZOIAN, PORTDRAPEL LA BAKU. GABRIEL BURTANETE, ÎN FRUNTEA DELEGAŢIEI ROMÂNEŞTI

Buzoianul Gabriel Burtanete a defilat, în faţa delagaţiei române, în ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic de Tineret European. Primul campion mondial de juniori din istoria gimnasticii româneşti a fost desemnat ca portdrapel de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

burtanete portdrapelPerformanţa uluitoare pe care a realizat-o Gabriel Burtanete la Gyor nu a trecut neobservată de mai marii sportului românesc. Reprezentanţii Comitetului  Olimpic şi Sportiv Român au decis ca gimnastul buzoian să fie purtătorul de drapel al României, la festivitatea de deschidere a celei de-a cincisprezecea ediţii a Festivalului Olimpic de Tineret Eurpean. Competiţia are loc la Baku, în Azerbaidjan.

Recent, la Campionatele Mondiale  pentru juniori de la Gyor, buzoianul a devenit primul campion mondial din istoria gimnasticii româneşti. Burtanete a câştigat medalia de aur la sărituri, realizând surpriza competiţiei.

Gabriel Burtanete obţinuse cea mai bună clasare la JO de Tineret de la Buenos Aires, unde se clasase pe a cincea poziţie, după o evoluţie considerată de specialiştii români ca excelentă.

 La a Festivalului Olimpic de Tineret European participă sportivi cu vârste între 14 şi 18 ani. Burtanete va reprezenta România alături de fratele său, Robert, şi de Raul Gabriel Stoica.

Cei doi gemeni sunt legitimaţi la Gloria Buzău, din 2018. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!