Publicat la: 24.04.2020. 18:02 / 1.837 views

UMĂR LA UMĂR, PENTRU AGHIASMĂ. INTERVENŢIE TARDIVĂ A FORŢELOR DE ORDINE

Astăzi, când creştin-ortodocşii au sărbătorit Izvorul Tămăduirii, la mai toate bisericile a fost împărţită aghiasma mică, potrivit tradiţiei. Numai că, în unele situaţii, oamenii s-au adunat la poarta bisericilor, fără a respecta distanţa socială impusă de regulile stării de urgenţă. Acest fapt s-a întâmplat unde reacţia forţelor de ordine a fost întârziată.

coada aghiasma coada aghiasma2

Imaginile, trimise de un telespectator, au fost surprinse în faţa Bisericii Sf. Andrei din Micro 14, în jurul orei 11:35, înainte ca preoţii şi voluntarii să le permită enoriaşilor să ia aghiasmă. Se poate observa că mulţi dintre cei veniţi să ia apă sfinţită nu au respectat regulile de distanţare socială, dar şi că, în zonă, nu existau forţe de ordine, în condiţiile în care, în faţa lăcaşului de cult, oamenii începuseră să se adune încă de la ora 10:30. Era de anticipat că la biserici vor exista mulţi oameni dornici să ia aghiasmă. Prezenţa la faţa locului a oamenilor în uniformă ar fi împiedicat o astfel de situaţie, însă reacţia a fost tardivă, în jurul prânzului.  

De pildă, tocmai pentru că au anticipat o prezenţă ridicată a enoriaşilor la biserică, de Florii, tot la Biserica Sf. Apostol Andrei din Micro 14, măsurile au fost luate de la bun început, oamenii fiind organizaţi în aşa fel încât distanţa socială a fost păstrată, atunci când au mers să ia ramuri de salcie.

Conducerea IPJ a anunţat că se face o verificare în acest caz şi că va lua măsuri pentru eficientizarea intervenţiilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!