Publicat la: 08.01.2019. 19:13 / 612 views

ULTIMII PORCI SANTINELĂ, INTRODUŞI ÎN FOCARUL DE LA BECENI

Medicii veterinari au introdus ieri porci santinelă în focarul de pestă dintr-o mică exploataţie de la Beceni. Peste o lună şi jumătate, un test negativ ar duce la stingerea acestui focar şi la scoaterea Buzăului de pe harta judeţelor cu pestă porcină în mediul gospodăresc. Rămâne deschis focarul la porc mistreţ, tot la Beceni.

porci siteFocarul PPA de la Beceni a fost deschis în luna noiembrie, astfel că Direcţia Sanitar Veterinară a decis introducerea de porci santinelă în gospodăria respectivă.

Testul final pe porcii santinelă va fi făcut peste 45 de zile. Doar focarul la porc mistreţ, tot din Beceni, ar mai putea rămâne deschis.

Primul focar de pestă porcină africană la nivelul judeţului Buzău a fost depistat la începutul lunii septembrie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!