Publicat la: 12.09.2019. 18:20 / 887 views

UCIDERE DIN CULPĂ, NU OMOR DEOSEBIT DE GRAV. CEREREA AVOCAŢILOR INCULPATULUI, ÎN CAZUL MORŢII VALENTINEI

Avocaţii tânărului trimis în judecată pentru uciderea Valentinei Nica, arsă de vie în propriul apartament, au cerut schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul a fost trimis în judecată. Apărătorii solicită instanţei schimbarea din omor deosebit de grav în ucidere din culpă. Astăzi, inculpatul Cosmin Dan a fost scos din penitenciar, pentru a participa la primul termen al procesului.

criminal 2Tânărul Cosmin Dan a ajuns la Tribunalul Buzău, încătuşat, alături de un inculpat dintr-un alt dosar.

În sala de judecată au fost prezenţi tatăl victimei, dar şi tatăl şi câţiva prieteni ai inculpatului. La primul termen de azi, apărătorii lui Cosmin Dan au cerut o amânare a judecăţii, invocând, printre altele, analiza unei solicitări de schimbare a încadrării juridice.

Cosmin Dan a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav şi distrugere. Avocaţii lui au propus magistraţilor schimbarea încadrării în acuzaţia de ucidere din culpă, mergând pe varianta că izbucnirea incendiului ar fi fost un accident.

Instanţa urmează să se pronunţe cu privire la cererea apărătorilor lui Cosmin Dan. S-a dispus o amânare, iar pentru următorul termen de judecată, vor fi citate toate părţile din dosar şi toţii martorii. Astfel, pe 24 octombrie, vor fi audiate toate persoanele din dosar şi se vor face confruntări.

Reamintim că, în dimineaţa de 23 februarie, Valentina Nica a murit, arsă de vie, în apartamentul în care locuia, într-un bloc de pe Bulevardul Bălcescu. Procurorii susţin că inculpatul Cosmin Dan, pe fondul unui conflict cu victima, a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc.

Ieri, Campus TV a prezentat, în exclusivitate, informaţia potrivit căreia anchetatorii au deschis un nou dosar penal, în cadrul căruia doi prieteni care i-au adus sticla cu benzină lui Cosmin Dan sunt vizaţi pentru infracţiunile de complicitate la omor deosebit de grav şi complicitate la distrugere. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!