Publicat la: 12.04.2018. 18:24 / 637 views

TURIŞTII AU LĂSAT DEZASTRU ÎN URMĂ. MORMANE DE GUNOI LA CIOLANU

După noi potopul. Asta pare să fi fost convingerea miilor de turişti care au petrecut minivacanţa de Paşti în zona mănăstirii Ciolanu. Tonele de gunoi rămase în urma lor vor fi strânse abia în câteva zile. Nici tabăra de sculptură de la Măgura nu a scăpat de armatele de petrecăreţi care au încins grătarele printre statui.

mizerie siteZilele libere de Paşti au umplut zonele de picnic amenajate pentru ieşirile la iarbă verde. După miile de turişti rămân însă munţi de gunoaie. Angajaţii vor strânge tonele de gunoi în câteva zile. De exemplu, doar din această poiană, muncitorii au strâns peste 200 de saci de gunoi.

Fiecare poiană din zona mănăstirii Ciolanu poartă amprenta miilor de turişti veniţi să petreacă în aer liber sărbătorile pascale.

De furia petrecăreţilor nu a scăpat nici tabăra de sculptură de la Măgura. Oamenii au încins grătarele printre statui, iar resturile au fost aruncate peste tot. Şi asta chiar dacă în zonă există tomberoane special amenajate. Turiştii care ajuns aici rămân cu un gust amar.

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Buzău, care administrează tabăra de sculptură spun că se confruntă cu această problemă în fiecare an.

Muncitorii vor termina de strâns toate gunoaiele din zonă abia peste câteva zile, şi se vor pregăti pentru minivacanta de 1 mai, atunci când, cu siguranţă, scenariul se va repeta. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!