Publicat la: 13.01.2020. 20:32 / 804 views

TRAVERSARE FĂRĂ RISC. NOUTĂȚI DESPRE PASAJUL DE LA GARĂ

Contractul pentru reabilitarea pasajului subteran de la gară va fi semnat în această săptămână. După ce va fi reabilitat, în pasaj va fi instalat și un sistem de supraveghere video.

  pasaj gara 2 pasaj gara

Negocierile dintre Primăria Buzău și Regionala de Căi Ferate Galați în legătură cu reabilitarea pasajului subteran de la Gara Buzău sunt aproape de finalizare.

Mulți dintre buzoienii care lucrează în Zona Industrială traversează liniile de tren prin acest pasaj subteran, ajuns într-o stare avansată de degradare.

În vara anului 2017, la insistențele Primăriei, primele două peroane din gară au fost reabilitate total iar intrările în pasajul subteran au fost renovate. Totodată, a fost înlocuit și mobilierul de pe peroane, astfel încât, buzoienilor le-au fost create condiții adecvate pentru a redescoperi plăcerea de a călători cu trenul.

Pentru reabilitarea pasajului, la vremea respectivă Regionala Galați nu a dispus de fondurile necesare.

Primăria Buzăului a solicitat ca acesta să fie reparat și modernizat pe cheltuiala comunității și se pare că va reuși să-l transforme, cât de curând, într-o cale pietonală civilizată și sigură.

Pe lângă reabilitarea construcției va fi refăcut și sistemul de colectare a apelor pluviale, sistemul de iluminat și vor fi instalate camere de supraveghere video.

Pasajul va fi preluat în comodat de Primărie, care va suporta toate cheltuielile de reabilitare și modernizare și va asigura întreținerea obiectivului timp de 5 ani. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!