Publicat la: 05.09.2019. 18:22 / 731 views

TRANSPORT PUBLIC, LA COMANDĂ. BUZĂUL AR PUTEA FI PRIMUL ORAŞ CU UN ASTFEL DE TRANSPORT

Primăria vrea să introducă în municipiu un sistem de transport în comun la comandă. Transportul în comun la comandă va fi asigurat, în primă fază, de 6 autovehicule a câte 7 locuri fiecare.

mini van transport ride-sharingComanda se va face pe o aplicaţie de pe telefon indicându-se locaţia solicitantului şi destinaţia aleasă. Acesta va primi indicaţii referitoare la locul şi la intervalul de timp în care va sosi maşina comandată, dar şi preţul călătoriei, care va putea fi achitat tot pe telefonul mobil.

Sistemul de transport în comun la comandă ar putea reduce substanţial numărul de autovehicule personale care circulă prin oraş, contribuind astfel şi la reducerea poluării.

Transportul în comun la comandă a fost aplicat prima dată în SUA iar acum funcţionează în 42 de oraşe din lume.

Buzăul ar putea fi primul oraş din România cu un astfel de sistem de transport urban, care ar putea fi pus în funcţiune de Trans Bus spre sfârşitul acestui an. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!