Publicat la: 31.05.2018. 18:35 / 1.855 views

„TRADIŢIE ŞI MODERNITATE”. EXPOZIŢIE CU OBIECTE PREMIATE, CREATE DE COPII

Astăzi, la Galeriile de Artă de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost vernisată expoziţia „Tradiţie şi modernitate”. Alcătuită din lucrări premiate la Concursul Naţional de Artă Textilă şi Etnografie, expoziţia dovedeşte cu prisosinţă că imaginaţia şi creativitatea copiilor nu au limite.

cusaturi 1Totodată, copiii au expus şi comori din lada de zestre a bunicii, adevăratele valori ale tradiţiilor româneşti care nu trebuie să piară sau să fie falsificate.

Astăzi, de la ora 17, la Galeriile de Artă ale Centrului Judeţean de Cultură şi Artă, a fost deschisă oficial expoziţia „Tradiţie şi Modernitate”.

Concursul Naţional de Artă Textilă şi Etnografie s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni iar creaţiile copiilor care au fost premiate, sunt expuse pe simezele Galeriilor de Artă.

Imaginaţia şi creativitatea copiilor nu au limite iar lucrările din expoziţie o dovedesc cu prisosinţă.

În expoziţie pot fi văzute şi obiectele premiate în cadrul secţiunii „Lada de zestre a bunicii” din cadrul concursului, obiecte tradiţionale moştenite de la bunii şi străbunii copiilor.

Şi în acest mod, se doreşte ca valorile  artei populare româneşti să nu se piardă sau să fie falsificate, ci să fie transmise generaţiilor viitoare în forma lor autentică.

Expoziţia „Tradiţie şi Modernitate” va fi deschisă până pe 18 iunie şi va putea fi vizitată zilnic, între orele 9 şi 16:30. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!