Publicat la: 15.01.2018. 19:15 / 926 views

TOT MAI PUŢINI DONATORI BUZOIENI. SCĂDERE DRASTICĂ A CANTITĂŢILOR COLECTATE

Tot mai puţini donatori de sânge la Buzău. Este o situaţie critică pe care o semnalează, la început de an, responsabilii de la Centrul de Transfuzii. Numărul voluntarilor a scăzut drastic, în condiţiile în care cererea de sânge a crescut. Mulţi dintre donatorii fideli au plecat la muncă în străinătate, spun oficialii unităţii medicale.

sangeBilanţul pe anul trecut scoate la iveală o statistică îngrijorătoare. Numărul donatorilor de sânge a scăzut simţitor, cu câteva sute de persoane.

S-a ajuns la o medie zilnică de colectare cu mult sub necesarul de sânge de la nivel local.

O primă explicaţie ar fi faptul că mulţi dintre donatorii fideli au părăsit ţara, pentru a munci pe bani mai mulţi în străinătate.

Toate acestea în condiţiile în care nevoia de lichid vital este stringentă. Centrul de la Buzău asigura la un moment dat cantităţi mari şi pentru spitalele din Capitală. Acum, situaţia s-a agravat.

Şi în acest an, fiecare donator primeşte câte 7 tichete de masă, în valoare de 67 de lei, în ziua colectării beneficiază de o zi liberă, iar cei care vin din alte localităţi au transportul decontat. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!